top of page
Massagetherapie

Wat bij massagetherapie voorop staat is dat er zowel fysiek als mentaal wordt samengewerkt aan het in balans brengen van het menselijk lichaam. Mensen worden steeds meer bewust van het feit dat wanneer ze niet goed omgaan met stress – die van verschillende aarden afkomstig kunnen zijn – dit uiteindelijk door middel van lichamelijke klachten tot uiting kan komen.

Denk hierbij aan schouder- of rugpijn maar ook vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloos gevoel, overprikkeling of stressgevoel.

Wanneer de reguliere gezondheidszorg (fysiotherapie, oefentherapie, chiropractie etc.) niet het gewenste effect geeft voor de cliënt wordt er vaak door de cliënt gezocht naar een alternatieve vorm van therapie, bv massagetherapie.

Massagetherapie is een vorm van massage en behandeling waarbij het de bedoeling is om klachten die zijn ontstaan door onbalans (pijn in spieren en gewrichten) in het lichaam te verminderen.

Je lichaam heeft een “zelfhelend vermogen”. Wanneer je lichaam tijdens massage van een ‘actieve toestand’ naar ‘rust toestand’ wordt gebracht zal je zelfhelend vermogen worden aangesproken.

Emoties en stress of andere pijn gerelateerde gebeurtenissen worden onbewust opgeslagen in ons lichaam. Je spieren hebben een spiergeheugen en slaan alle emoties op in de spieren en het bindweefsel zelf. Waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan.

Wanneer je klachten krijgt of al een tijdje hebt is het tijd geworden om aan jezelf te gaan denken.  

Er is niemand anders die beter voelt wanneer het zover is dan jijzelf en ook alleen jijzelf kunt hierin dus iets veranderen. Ik kan jou hier mogelijk bij begeleiden.

Werkwijze massage:

Ik werk op een manier die gericht is op de gehele persoon en niet alleen op de klacht zelf. Deze manier van werken wordt met een mooi woord “holistische werking” genoemd.

Samen onderzoeken we waar de klacht vandaan kan komen. Dit kan zowel lichamelijk als emotioneel, psychisch en door sociale aspecten. 

Het is van belang om hierbij stil te staan omdat je lichaam en geest door dit soort factoren behoorlijk uit balans kunnen raken.

In deze behandeling is het belangrijk te weten, dat je je niet verplicht hoeft te voelen om persoonlijke dingen te vertellen tijdens het voorgesprek (intakegesprek). Je vertelt alleen dat waar je je prettig bij voelt. 

Mijn doel is om samen met jou je lichaam en geest in balans te brengen en door mijn massage het zelfhelend vermogen van jou lichaam te stimuleren.

Tijdens deze therapeutische behandeling bekijk ik wat er nodig is aan massagetechnieken. Dit kan betekenen dat ik; Vreeling Deep Tissue, Fascia-release, Pulsing, ontspannende- en of andere klachtgerichte technieken inzet. 

Massage therapie
bottom of page