top of page

Vreeling Deep Tissue massage

De bindweefselmassage (Deep Tissue) is bij de meeste mensen wel bekend.

De Vreeling Deep Tissue is een aparte vorm van masseren. Hoewel er overeenkomsten zijn is het verschil in techniek en werking groot.

Deze vorm van massage is ontwikkeld door Pim Vree, eigenaar Vreeling Massage – voorheen Losjes Massage in Utrecht

 

Een toegevoegde waarde is dat bij deze massage niet alleen spieren worden losgemaakt maar ook gewrichten uit elkaar worden gerekt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor o.a. de zenuwen, bloedvaten en spieren die door de gewrichten lopen waar ze vaak worden afgekneld, een belangrijke medeoorzaak voor chronische spierspanning.

De grootste toegevoegde waarde waardoor Vreeling zich onderscheidt, is dat door een uitgekiende afstemming van ‘harde en zachte energie’ het autonome zenuwstelsel (weer) in balans gebracht wordt. Hierdoor kan Vreeling een belangrijke ondersteunende rol spelen bij stress gerelateerde ziektes zoals burn-out en bij het versterken van ons immuunsysteem.

 

Werkwijze massage:

Bij Vreeling Deep Tissue wordt geen massageolie gebruikt. Bij een stroke (massagegreep) wordt gebruik gemaakt van vuisten, onderarmen en ellebogen.

De stroke wordt heel voorzichtig ingezet, waarbij de druk wordt opgebouwd en langzaam in het weefsel zakt. Belangrijk is dat de juiste druk wordt uitgeoefend om het beste resultaat van deze behandeling te krijgen. Te veel druk kan juist averechts werken: de fascia en de spieren schrikken en zullen in contractie gaan. Wanneer dat gebeurt kan de chronische spierspanning juist verergeren.

Bij deze massage is het belangrijk om goed samen te werken. Ik vraag dus tijdens de massage hoe de druk aanvoelt. Over de pijngrens mag niet heen gegaan worden!

 

Wanneer de stroke met de juiste druk is ingezet wordt de beweging in gang gezet. Deze beweging gaat heel, heel langzaam. Hierdoor is de intensiteit per centimeter huid vele male groter dan bij de meeste gangbare massages.

Vaak wordt de huid rood. Op de plaats waar veel spanning zit zal de huid ook veel langer rood blijven. De rode kleur trekt na verloop van tijd weer weg.

Doordat deze stroke zeer intensief is, worden de strokes afgewisseld met zachtere aanrakingen (zachte energie). Juist het contact tussen hard en zacht kan bij de cliënt op een diep mentaal/emotioneel niveau inzicht geven.

 

Voor wie bedoeld:

Vreeling Deep Tissue massage is bedoeld voor iedereen met chronische spierspanning.

Er zijn drie oorzaken van chronische spierspanning te noemen:

 • Voortdurend herhaald gebruik van bepaalde spieren. (Carpaal tunnelsyndroom, RSI)

 • Te weinig rust, waardoor overmatig gebruik van de spieren.

 • Sterke negatieve emoties, die niet geuit worden (zoals angst, woede), vaak ten gevolge van de psychische ontwikkeling. Niet verwerkte emoties worden opgeslagen in het bindweefselsysteem en kunnen zo leiden tot chronische spierspanning.

 

Vreeling Deep Tissue massage kan goed ingezet worden bij:

 • Mensen met chronische spierspanning.

 • Mensen met burn-out verschijnselen.

 • Mensen met RSI-achtige klachten. (ook wel CANS genoemd)

 • Mensen met een taaie, dikke huidstructuur, zodanig dat de huid vaak niet meer tussen duim en vingers op te pakken is.

 • Mensen die een sportmassage te zacht vinden; ze willen het liefst wat voelen (pijn), dat geeft hen een voldaan gevoel.

 • Sportmensen die veel van hun spieren eisen.

 • Vrouwen/mannen met cellulitis en/of striae.

 • Mensen die rationeel zijn ingesteld en vaak moeite hebben met voelen.

 • Mensen met psychosomatische klachten. (onverwerkte emoties)

 • Mensen met hoofdpijnklachten.

 

Vreeling Deep Tissue massage heeft als doel:

 • Het los laten van spierspanning.

 • De opgeslagen emoties loslaten.

vreeling plaatje.jpg
bottom of page